Om bloggen

Varför startades bloggen?

När jag kikade runt på svenska bloggar upptäckte jag att det inte fanns så många tradinginspirerade bloggar. Vilket jag tycker är synd, då jag själv gärna hade hittat en svensk trading blogg tidigare i min resa.

Speciellt en blogg som täcker swingtrading och positionstrading, då det är en tidsupplösning som passar många, även de med heltidsjobb.

Men detta tänker jag råda bot på och bygga upp en svensk trading blogg som skall täcka alla områden och aspekter av trading.

Jag kommer hålla bloggen personlig. För mig så skall bloggen vara en plats där jag får brainstorma mina tankar och idéer.

Personligen så har jag ingen utbildning inom varken ekonomi eller finans, utan är endast en glad hobbytrader med överdriven disciplin och intresse.

Inget av det som publiceras på bloggen skall ses som rådgivning. 

Bloggen kommer primärt att vara riktad mot trading och allt vad det innebär. Det kommer med andra ord inte förekomma långa utläggningar om vad jag gjort under dagen och vad jag har ätit.

Planen är att publicera korta samt informativa inlägg.

Inläggen kommer vara uppdelade i följande kategorier:

Dagliga – Handlar om vad som hänt under dagen, känslan för marknaden och övrigt tankar och idéer.

Strategi / Process  Belyser de olika delarna i min strategi och process relativt detaljerat.

Förbättringar – Belyser min egen utveckling på olika sätt.

Lärdomar – Belyser de lärdomar man kan dra av min handel. Det kommer främst uppdateras efter kvartalsavslutet.

Analyser – Övriga analyser av marknaden i sin helhet, men främst av enskilda aktier eller instrument.

Psykologi – Beslyser de psykologiska effekterna av trading.

Mindset – Handlar om hur man skall tänka och se på saker och ting.

Månadsrapport – Precis som det låter, en summering av hur månaden har gått. Dessa görs, inte helt oväntat 12 gånger årligen.

Kvartalsrapport – Precis som det låter, en summering av hur kvartalet har gått. Dessa görs, inte helt oväntat 4 gånger årligen. Vid dessa sker även en större genomgång av alla transaktioner som har skett under kvartalets gång.

Halvårsrapport – Precis som det låter, en summering av hur halvåret har gått. Dessa görs, inte helt oväntat 2 gånger årligen.

Årsrapport – Precis som det låter, en summering av hur året har gått. Dessa görs, inte helt oväntat 1 gång årligen.

Bloggen kommer börja i sin alldeles enklaste form för att (beroende på eget intresse) i senare skede utvecklas. Jag är helt ny på det här med bloggande, men ser det redan som en rolig utmaning.

Bloggen kommer att innehålla reklam. Jag skriver inte här bara för välgörenhet, min tid är väldigt begränsad. För att upprätthålla intresse, så måste det finnas någon morot.

Som det ser ut idag, så finns inga samarbeten.

Vem är Stockfortune?

Jag är 24 år gammal, kille.

Övriga intressen utöver börsen är egentligen träning, främst gym. Gillar även att resa och upptäcka, likt alla andra…

Vem är stockfortune

Hur uppstod börsintresset?

Börsintresset uppstod strax efter studenten, då jag började leta efter alternativa sidoinkomster för att späda ut lönen.

Till en början så spårade jag in på indexfonder och långsiktighet, för att senare spåra in på swing/positionstrading och kortsiktghet. Man insåg rätt fort att indexfonder inte var så spännande, inte heller sett till avkastningspotentialen.

Hur ser din handel ut idag?

Min handelsstil idag är relativt aktiv, men i regel så håller jag positioner i allt ifrån timmar till månader. För att få lite perspektiv på hur aktiv jag är, så snittar jag på 100 transaktioner i månaden (buntad nota).

Jag handlar nästan bara aktier, det är sällan jag tar positoner i något annat. Men det förekommer givetvis från tid till tid.

Alla köp och sälj baseras uteslutande på teknisk analys. Men för att handla i ”rätt” bolag, så ser jag även över fundamentan i bolagen. De klart bästa tradsen jag gjort, har jag gjort i bolag med god fundamenta som understödjer aktiekursen, men där timing på köp och sälj har skett baserat på tekniskt analys.

Min handel är till 100% baserad på regelverk som jag byggt upp över tid. I princip alla beslut som jag fattar dagligen, har en grund i regelverken. Min uppgift som trader är att disciplinerat följa mig regler till punkt och pricka. Min strategi och mina regelverk är den enda konstanta faktorn jag har på börsen.

Strategin involverar inget siande om framtiden, utan fungerar reaktivt på det som händer just nu.

För varje position jag tar, finns en förutbestämd plan.

Välkomna med på resan!

Övrigt

Förslag på förbättringar gällande blogg och innehåll tas tacksamt emot.

%d bloggare gillar detta: