Om mig

Vem är Stockfortune?

Jag är 25 år gammal, kille.

Övriga intressen utöver börsen är egentligen träning, främst gym. Gillar även att resa och upptäcka, likt alla andra…

Hur uppstod börsintresset?

Börsintresset uppstod strax efter studenten, då jag började leta efter alternativa sidoinkomster för att späda ut lönen.

Till en början så spårade jag in på indexfonder och långsiktighet, för att senare spåra in på swing/positionstrading och kortsiktighet. Man insåg rätt fort att indexfonder inte var så spännande, inte heller sett till avkastningspotentialen.

Hur ser din handel ut idag?

Min handelsstil idag är relativt aktiv, men i regel så håller jag positioner i allt ifrån timmar till månader. För att få lite perspektiv på hur aktiv jag är, så snittar jag på 100 transaktioner i månaden (buntad nota).

Jag handlar nästan bara aktier, det är sällan jag tar positoner i något annat. Men det förekommer givetvis från tid till tid.

Mina köp och sälj baseras uteslutande på teknisk analys. Men för att handla i ”rätt” bolag, så ser jag även över fundamentan i bolagen. De klart bästa tradsen jag gjort, har jag gjort i bolag med god fundamenta som understödjer aktiekursen, men där timing på köp och sälj har skett baserat på tekniskt analys.

Min handel är till 100% baserad på regelverk som jag byggt upp över tid. I princip alla beslut som jag fattar dagligen, har en grund i regelverken. Min uppgift som trader är att disciplinerat följa mig regler till punkt och pricka. Min strategi och mina regelverk är den enda konstanta faktorn jag har på börsen.

Min strategi involverar inget siande om framtiden, utan fungerar reaktivt på det som händer just nu.

För varje position jag tar, finns en förutbestämd plan.

Hur kommer det sig att du började blogga?

När jag kikade runt lite på svenska bloggar upptäckte jag att det inte fanns så många tradinginspirerade bloggar. Vilket jag tycker är synd, då jag själv gärna hade hittat en tradingblogg tidigare i min resa.

Speciellt en blogg som täcker swing/positionstrading, då det är en tidsupplösning som passar många, även de med heltidsjobb.

Men detta tänker jag råda bot på och bygga upp en blogg som skall täcka alla områden och aspekter av trading.

Övrigt

Förslag på förbättringar gällande blogg och innehåll tas tacksamt emot.

%d bloggare gillar detta: